A gyulladt pattanás

 

A bőrön mindig vannak baktériumok, gombák.

Ezek egy része kórokozó, másik része a normál bőrhöz hozzátartozó, a bőr védőrendszerét alkotó élőlény. Ha a közöttük lévő egyensúly felborul, akkor elszaporodhatnak a kórokozó baktériumok, s ha a bőrön valamilyen sérülés, seb, vagy pl. mitesszer található, akkor a kórokozók a lehetséges úton keresztül a mélybe terjedve nagyobb gyulladást, pattanást, vagy akár keléseket is okozhatnak. Most felkaphatod a fejed, hogy a mitesszer miért egy út?, hiszen ott nincsen seb a bőrön, az csak egy mitesszer…

Nos a mitesszer a szőrtüsző és faggyúmirigy egységének a funkciózavara miatt kialakult eltömődött pólus. Ez, ha a bőr felszíne felől nézzük, ez egy váladékkal telt “betüremkedés”. Ebben a zsíros váladékban, ami a szőrtüsző- faggyú-egységben keletkezett, nagyon szeretnek megtelepedni a bacik, amelyek ott tápanyagot találnak és megfelelő savas közeget, a szaporodásukhoz. A baktériumok ellen a védelmi rendszerünk ugyan felveszi a harcot, ez azonban a pattanás körüli bőr infiltrációját okozza, s a pattanás belsejében lévő váladék még nagyobb mennyiségét. (belekerül a szőrtüsző-faggyú egységbe a kórokozó, a fehérvérsejtek, ezek élő és elpusztult formái, s így a „kis” mitesszer eléri a „serdülőkorát” és pattanássá válik.)

A gyulladásra mindig 3 dolog jellemző:

 

  • elszíneződés
  • duzzanat
  • funkcióbeli károsodás

 

A pattanásokban mindhárom megtalálható. A bőr nem tudja ellátni a védő és határoló funkcióját, mélyre terjedő probléma alakulhat ki, esetleg láz is jelentkezhet, súlyosabb esetekben.

 

Látjátok, hogy egy egyszerű pattanásból milyen nagy kalamajka adódhat!

 

Az AKNESOL CLEAN® már a mitesszer stádiumban megállítja a pattanás kialakulását. Az AKNESOL CLEAN®-ben lévő kamilla összehúzza a szőrtüsző falait, így csökkenti a benne pangó váladék mennyiségét. A kamilla a gyulladáscsökkentő hatásával csökkenti az egységben lévő faggyútermelést is. Bakériumszám-csökkentő hatásával a tinédzser kor természetes hatóanyag tartalmú bőrvédője.

 

Az AKNESOL CLEAN®-ben nem csak a kamilla csökkenti a kórokozó baktériumok számát, hanem a benne lévő meténamin és a benzoetinktúra is.

 

Az AKNESOL CLEAN® a benne található szalicilsavval segíti a bőr kémiai hámlasztását, így az elhalt hámsejtek gyorsabb lelökődését, a bőr természetes tisztulását. A szalicilsavnak gyulladáscsökkentő hatása is van, így elengedhetetlen az AKNESOL CLEAN® napi használata a problémás kor idején is!