Pattanásos hát

 

A pattanás olyan, mint ősszel a szél, mindenhol előfordulhat.

 

Lehet az arcon, a nyakon, a mellen, a háton, akár még a végtagokon is. A pattanások kialakulását nagyon sok tényező idézheti elő. Van, aki a csokira, mint fő gonoszra esküszik, van, aki a zsíros ételekre, van, aki a stresszre, van, aki a szoros ruházatra. A hormonok pattanások okozta hatásáról nem is beszélve.

A pattanásos hát egyrészt áldás, másrészt átok.

 

Áldás azért, mert nem látod, nem tudod nyomkodni. És átok azért, mert nem látod, nem éred el, így nem tudod nyomkodni. A pattanásos hát nagy teher. Mivel nem látod, kontrollálatlan a jelenléte. Pláne, ha még egy-két kedves ismerősöd mondja is, hogy „hú mekkora pattanás van a hátadon!”, napoztasd, járj szoliba, ad mindenféle okos tanácsot, esetleg felajánlja, hogy kinyomja. Lassan-lassan eljutsz oda, hogy nem mersz nyitott hátú ruhát felvenni, pedig jó az alakod, a legnagyobb melegben is izzadsz felöltözve, s takargatod a hátadon lévő „építményeket”. Ezzel persze még súlyosbítod a helyzetet, mert a bőröd nem tud szellőzni, az izzadás a bacik melegágya, s a pattanások száma hatványozottá válik. Vagy nem mersz közelíteni egy lány felé sem, mert ha megsimítja a hátad, kiderül az amit titkolni akarsz! Ezek mind-mind lelki sérülésekhez vezetnek, egy egyszerű „pattanás a háton”, probléma miatt.

A pattanás a faggyú és szőrtüsző egység közös problémája.

 

Ha sok pattanás van a hátadon, próbálj meg puhább hátú széken ülni, tv-nézés közben nem hátradőlni, hanem inkább előre, hogy ne a hátadat nyomd, természetes alapanyagú pólókat hordani, és ha lehet mosószerrel, öblítő nélkül mosni ezeket. (lehet ilyenkor valami illóolajat tenni az öblítő vízbe—pl. a fenyő az kifejezetten jó bőrproblémákra, s még az illata is kellemes!)

S a legfontosabb, hogy ne keseredj bele a bajodba, hanem kezeld, hogy az eredmény ne mardjon el.

 

Nagyon fontos, hogy fürdés után ne dörzsöld a hátadon a bőrt, de ne is hagyd vizesen! Egy vékony törülközővel itasd fel róla a vizet. Az AKNESOL CLEAN-t a háton lévő pattanásokra naponta 2x vékonyan kend fel! Ebben biztosan segít az anyukád, vagy az apukád, vagy a testvéred, de lehet, hogy Te is vagy olyan ügyes, hogy be tudod kenni a problémás területeket. Amíg az arcra az AKNESOL CLEAN-t kis fültisztító pálcával kell a pattanásra és köré kenni, itt, mivel nagyobb felületről van, szó, használj inkább vattapamacsot! Az AKNESOL CLEAN nagyon kellemes, könnyen kenhető oldat, amely a bőr mélyebb rétegeiben is kifejti hatását, csökkenti a gyulladást, mérsékeli a baktériumok számát és feloldja a szőrtüszőben „ragadt” zsírt, így a pattanások melegágyát kitakarítja!