Amikor fogyókúráról van szó, mindenki tudja, hogy a megfelelő diéta és a rendszeres mozgás a siker két alapköve. Korábban mi is írtunk már a kalóriadeficit fontosságáról és az étrend-kiegészítők hasznosságáról. Nem esett azonban még szó a máj fontosságáról és hogy milyen szerepe van a sikeres súlycsökkentésben. Ebben a cikkben ennek járunk utána. 

Nem árulunk el nagy titkot, amikor azt mondjuk, hogy a májunknak hatalmas szerepe van a zsíranyagcserében és a toxikus anyagok lebontásában. Lényegében egy önálló üzemről van szó, ami lebontja és átalakítja a bevitt tápanyagokat a szervezet számára hasznos anyagokká. Nem csak lebont, hanem épít is: véralvadáshoz szükséges anyagokat és fehérjéket. Azonban, ha a máj túlterhelt vagy nem működik megfelelően akkor hiába próbálkozunk a fogyókúrával, látványos eredményeket nem fogunk elérni.

 

Számos oka lehet annak, hogy felszaladnak a plusz kilók: fakadhat a helytelen táplálkozásból, a mozgásszegény életmódból, de akár valamilyen egészségügyi tényezőtől is. Sokszor azonban a májra is oda kell figyelnünk. Ez a szerv szabályozza többek között a zsíranyagcserét is. Azonban, ha májunk nem megfelelően működik vagy túl sok méreganyaggal kell megküzdenie, előfordulhat a máj elzsírosodása, ami után hamar megjelennek a hasi zsírpárnák is. Emellett lassulni fog az anyagcsere is, ami szintén a súlygyarapodáshoz vezet, ráadásul a meglévő felesleg is nehezebben tűnik el rólunk.

 

Hogyan támogathatjuk a májunk működését? Ennek több módja is van, a legjobb, ha mindegyiket beépítjük a mindennapjainkba. Az egyik, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékot vegyünk magunkhoz. Kerüljük a nehéz, zsíros ételeket és az alkoholos italokat is. Kizárólag olyan gyógyszereket szedjünk, amelyeket a háziorvosunk írt fel számunkra és azokat is csak az előírt ideig. 

 

Támogassuk a májunk működését étrend-kiegészítő kúraszerű alkalmazásával. Sajnos kevesen mondhatják el magukról, hogy minden szükséges tápanyagot és nyomelemet magukhoz tudnak venni a megfelelő étkezéssel. Éppen emiatt nyugodtan támaszkodjunk olyan étrend-kiegészítőre, amely támogatja a szervezetünk megfelelő működését. Ezek a termékek tartalmazzák azokat a növényi hatóanyagokat, amelyek hozzájárulnak a máj egészségének megőrzéséhez. 

 

Ha a máj támogatásáról van szó, egyik legismertebb növényi hatóanyag a máriatövis. A máriatövis kivonat hozzájárul a megfelelő májfunkciók fenntartásához, a szervezet számára toxikus anyagok eltávolításához. Elősegíti a máj regenerációját. Májvédő szerepe mellett pedig hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez.A Máj+Slim étrend-kiegészítő mindazoknak ajánlható, akik gondoskodni szeretnének májuk egészségéről és súlycsökkentésükért is tennének. A benne lévő keserű narancs (Citrus aurantium) kivonat támogatja a zsír- és szénhidrát anyagcserét, segíti a zsírbontást és hozzájárul a súlycsökkentéshez.